Різдвяний концерт відбувся у музичному училищі Херсона

Різдвяний концерт відбувся у музичному училищі Херсона

Різдвяний концерт відбувся у музичному училищі Херсона
. Херсон UA

У Херсонському музичному училищі відбувся різдвяний концерт за участі творчих колективів та солістів закладу.

Художня керівниця, диригентка хору Тетяна Волгірева каже: "Це мій улюблений захід, тому що ми завжди готуємося до різдвяного концерту, співаємо колядки, співаємо класику і сучасну, Чайковського будемо співати. У нас змішаний колектив, в нас співають хлопці та дівчата, у хорі близько 50 людей".

"Я займаюся вокалом з 5 років, у 6 я пішла до музичної школи, зараз навчаюся на 3 курсі музичного училища на факультеті «Академічний спів». Сьогодні наш різдвяний концерт, я дуже хвилююся, але такі емоції позитиву, я сподіваюся, що глядачам сподобається, що ми для них приготували", - розповідає солістка хору Вікторія Балашова.

Директорка музичного училища Олена Липа говорить, участь у концерті взяли майже всі творчі колективи закладу, у репертуарі – переважно різдвяні композиції:

"Сьогоднішній концерт є традиційним концертом Херсонського музичного училища, щорічно ми в кінці календарного року підбиваємо підсумки навчального семестру – готуємо такий святковий концерт до новорічний і різдвяний свят. Ми вибираємо кращих солістів і всі творчі колективи фактично беруть участь у цьому концерті".

Єлизавета Гороховська навчається на 4 курсі музучилища, вона-бандуристка. Сьогодні для неї, говорить дівчина, символічний день. З шести років вона грала на фортепіано, потім почувши виконання колядки на бандурі, змінила інструмент:

"Сьогодні така символічна дата. Я почала займатися бандурою саме після того, як почула виконання колядок і щедрівок у виконанні своєї нинішньої вчительки. Я граю на бандурі тому, що це дуже гарно звучить у поєднанні із голосом, тому що бандура – автономний інструмент, можна ходити по вулиці, сідати де завгодно і грати".

Аліна Олефір, Володимир Чепинога.

На початок